Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΟΡΙΣΜΟΙ

Καλώς ήρθατε στον ιστολόγιο της Υπέρυθρης Θερμογραφίας, στον κόσμο της INFRATECH !!!

Λίγα λόγια για τη  υπέρυθρη Θερμογραφία ή απλά, Θερμογραφία:

Η Θερμογραφία είναι μια μέθοδος, η οποία με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού (θερμογραφικές κάμερες σε συνδιασμό με ειδικά όργανα μέτρησης συγκεκριμένων φυσικών χαρακτηριστικών ανα περίπτωση), λαμβάνουμε φασματικές απεικονήσεις (θερμογραφικές εικόνες ή θερμογραφήματα) κατασκευών ή μηχανών και μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα για την κατάστασή τους σε πραγματικό χρόνο.

Ειδικά, στους ελέγχους των κτιρίων, τα θερμογραφήματα μπορούν να μας υποδείξουν με ακρίβεια π.χ τις θερμικές ή τις ψυκτικές απώλειες και να μας βοηθήσουν, κατευθύνοντάς μας να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξοικονομήσουμε ενέργεια και, κατά συνέπεια, χρήματα μειώνοντας την κατανάλωση στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη ΔΕΗ κλπ.
Κτιριακή θερμογραφία
Μηχανολογική συντήρηση εξοπλισμού


Διαρροές αέρα από ανοίγματα

Επιπλέον, μπορούμε να ανιχνεύσουμε την πηγή από τυχόν υγρασίες που εμφανίζονται και έχουν καταστρεπτικά αποτελέσματα και για το σπίτι μας αλλά και για την υγεία!

Σημαντική, επίσης, βοήθεια παρέχεται στον έλεγχο των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων (ηλεκτρικοί πίνακες, καλωδιώσεις κλπ) για την αποφυγή κινδύνων πυρκαϊάς σε κατοικίες αλλά και σε βιομηχανικούς χώρους.

Στη βιομηχανία τώρα, εκτός των παραπάνω επισημάνσεων, αποτελεί βασικό βοηθό στο πρόγραμμα συντήρησης διότι η προληπτικοί έλεγχοι βοηθούν στην ελαχιστοποίηση του νεκρού χρόνου (χρόνος ακινησίας λόγω βλαβών), ο οποίος, ως γνωστόν έχει άσχημες οικονομικές συνέπειες.

Σε απόμενες αναρτήσεις θα εξετάσουμε το θέμα αναλυτικά, με πολλά παραδείγματα από ελέγχους που έχουμε κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου