Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΘΕΡΜΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

Θερμογραφίες κτιρίων

Χρησιμοποιώντας θερμογραφικές κάμερες μπορούμε να «δούμε» και να προσδιορίσουμε σημεία που οι μονώσεις κτιρίων χάνουν θερμότητα, ή να ανακαλύψουμε κατασκευαστικά λάθη μόνο φωτογραφίζοντας την πρόσοψη του κτηρίου. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να έχουμε σημαντικό όφελος στην καταναλισκόμενη ενέργεια, εφαρμόζοντας μεθόδους περιορισμού των απωλειών αυτών.

Θερμογραφίες εσωτερικών χώρων
Ακόμα στα πρώτα βήματα των ανακατασκευών, οι θερμογραφικές μετρήσεις μας δείχνουν την πραγματική κατάσταση των χώρων (υγρασίες, διαρροές, σχηματισμό μούχλας κλπ) χρησιμοποιώντας θερμοκάμερα.




Έλεγχος διαρροών
Οι θερμοκάμερες κάνουν δυνατό τον έλεγχο με ακρίβεια σε κρυφά και απρόσιτα σημεία σωληνώσεων όπως ενδοδαπέδιας θέρμανσης τα οποία δεν ανιχνεύονται με γυμνό μάτι. Μια τέτοια επιθεώρηση δεν έχει κόστος και προλαβαίνει στο ελάχιστο ζημιές στις γύρω περιοχές.



Θερμογράφηση ηλεκτρικών πινάκων κατοικιών
Οι θερμοκάμερες μπορούν να ανακαλύψουν φθαρμένα υλικά οι λανθασμένες συνδέσεις σε ηλεκτρικούς πίνακες σε κινητήρες ή σε άλλα ηλεκτροφόρα κομμάτια μηχανών διατηρώντας τις συσκευές σε καλή κατάσταση, αποφεύγοντας άσκοπα σταματήματα στη παραγωγή και μειώνοντας τον κίνδυνο φωτιάς.

Έλεγχος παραγωγής και εγκαταστάσεων στη βιομηχανία
Εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα των θερμοκαμερών για παρακολούθηση και επιθεωρήσεις σε εγκαταστάσεις στη βιομηχανία έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε διαδικασίες καύσης ή τον έλεγχο σε θερμοκρασίες. Πέρα από τις τυπικές εφαρμογές μπορούμε να ελέγξουμε τις μονώσεις σε μηχανήματα ή να κάνουμε προληπτικό έλεγχο. Θερμά σημεία για παράδειγμα σε σημεία κίνησης μπορεί να αναδείξουν επιβαρυμένα ή/και κατεστραμμένα ρουλεμάν ή έδρανα ολίσθησης.



Ενεργειακές μελέτες

Οι θερμοκάμερες είναι πολύ βολικές στον προσδιορισμό ενεργειακής απώλειας από παράθυρα, εξώπορτες, οροφές, μονώσεις και είναι οι καταλληλότερες συσκευές μέτρησης, διάγνωσης και επιθεώρησης για ενεργειακές μελέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου