Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

ΥΓΡΑΣΙΑ στο σπίτι

Μπήκε ο Σεπτέμβρης, επιστρέψαμε οι περισσότεροι από τις καλοκαιρινές μας αποδράσεις, ανοίγουν τα σχολεία και σιγά-σιγά μπαίνουμε σε ρυθμούς «χειμώνα». Το σπίτι γίνεται πάλι το κέντρο των δραστηριοτήτων μας και με την αναμενόμενη σταδιακή (ή απότομη!!!) πτώση της θερμοκρασίας, θα κλείσουμε τα παράθυρα, θα ανάψουμε τη θέρμανση, θα βάλουμε και ‘κανα πουλοβεράκι και….καλό χειμώνα!


Θέλουμε το σπίτι μας απαλλαγμένο από προβλήματα και έτοιμο για τη «δύσκολη» εποχή.
Θέλουμε ηρεμία….

 
Και ξαφνικά….

Χτυπάει το κουδούνι και ο ένοικος του κάτω ορόφου μας ενημερώνει για μια κηλίδα υγρασίας στο ταβάνι του υπνοδωματίου του…. και για μια αποκόλληση σοβά από υγρασία στο μπαλκόνι του… και βλέπουμε και λίγη μούχλα στο γείσο των κουφωμάτων μας και στις γωνιές του ταβανιού… και παρατηρούμε ότι το ξύλινο πάτωμα έχει αρχίσει να κάνει κυματισμούς σα να μη χωράνε όλα τα κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο!

Τι κάνουμε τώρα αν δε γνωρίζουμε σίγουρα την πηγή του προβλήματος?
Ξηλώνοντας και γκρεμίζοντας, θα βρούμε σίγουρα κάποια απάντηση!!!

Μπορούμε όμως να αποφύγουμε όλη αυτή την επίπονη διαδικασία (και το ανάλογο κόστος!!!) με την διενέργεια ενός στοχευμένου  ΘΕΡΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ.


Με τον τρόπο αυτό:

•    Κάνουμε επιτόπου επίσκεψη και επιθεωρούμε την κατοικία.
•    Εστιάζουμε τον έλεγχο εκεί που υπάρχει πρόβλημα.
•    Με ειδικό εξοπλισμό Θερμογραφικής Επόπτευσης «χαρτογραφούμε» το πρόβλημα «βλέποντας» και αυτά που δεν μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι.
•    Προτείνουμε περαιτέρω ενέργειες για την στοχευμένη αντιμετώπισή του.

ΥΓΡΑΣΙΑ: Εντοπίστε από πού προέρχεται και εξαφανίστε την!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου