Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Ανιούσα υγρασία: Τι είναι και πώς να την αντιμετωπίσετε μια για πάντα;



!!! ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ !!! 

Πρέπει να έχει συμβεί και σε εσάς, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας, να έχετε υγρασία στους τοίχους. Και αν έχει συμβεί, θα πρέπει να έχετε δοκιμάσει κάθε είδους λύση για να την αντιμετωπίσετε!
Δεν ξέρουν όλοι, ωστόσο, ότι η αιτία της υγρασίας στους τοίχους μπορεί να έχει διαφορετική προέλευση. Και για να την νικήσουμε, πρέπει να ξέρουμε ποια είναι η ακριβής αιτία που την δημιουργεί.
Περιβαλλοντική υγρασία
Η συμπύκνωση του αέρα συχνά προκαλεί τον σχηματισμό υγρασίας στα δωμάτια λόγω της παρουσίας και της δραστηριότητας των ανθρώπων (περιβαλλοντική υγρασία). Ο διαρκής σχηματισμός υγρασίας στους τοίχους με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσει μούχλα και μαύρες κηλίδες δημιουργώντας προβλήματα στις δομές και την υγεία.
Σε αυτή την περίπτωση έχουμε ένα εύκολα επιλύσιμο φαινόμενο: ο σωστός εξαερισμός των δωματίων είναι ένας απλός και γρήγορος τρόπος για να αποφύγετε το πρόβλημα. Το χειμώνα, ωστόσο, προκειμένου να μην χαθεί η εσωτερική θερμότητα, είναι καλό να καταφύγουμε σε τεχνολογικά συστήματα (μηχανικός αερισμός) ικανά να ελέγξουν και να διαχειριστούν την ανταλλαγή αέρα μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος.
Αλλά υπάρχει ένα άλλο είδος υγρασίας, πολύ πιο λεπτό και δύσκολο να επιλυθεί: η ανιούσα υγρασία.
Αλλά τι είναι η ανιούσα υγρασία και ποιες είναι οι ζημιές που μπορεί να προκαλέσει στους τοίχους του σπιτιού μας; Και πάνω απ ' όλα, πώς θα την αντιμετωπίσουμε μια για πάντα;
Γιατί έχουμε ανιούσα υγρασία;
Η ανιούσα υγρασία είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο στα παλιά κτίρια και σε εκείνα όπου τα έργα στεγανοποίησης δεν έχουν πραγματοποιηθεί με τελειότητα.
Η υγρασία που σχηματίζεται στους τοίχους του σπιτιού μας έρχεται απευθείας από το έδαφος: το νερό που υπάρχει στο έδαφος ανεβαίνει μέσα από τους τοίχους από τα τριχοειδή με τρόπο άμεσα ανάλογο με το βαθμό του πορώδους των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν.
Η ανιούσα υγρασία από το έδαφος οφείλεται στη φυσική αρχή των τριχοειδών και το νερό διεισδύει από το έδαφος στο υπόγειο δάπεδο. Μαζί με το νερό, επίσης τα άλατα ανεβαίνουν και διογκώνονται (κρυστάλλωση).
Η ζημιά που προκαλείται από την ανιούσα υγρασία και τα άλατα είναι δύο τύπων:
- Μούχλα, λεκέδες, φθορά των υλικών.
- Αποκόλληση του σοβά: τα άλατα που υπάρχουν στο νερό και στα δομικά υλικά, μόλις το νερό έχει εξατμιστεί, κρυσταλλώνουν αποκτώντας μεγαλύτερο όγκο προκαλώντας την αποκόλληση της επιφάνειας των τοίχων.
Πώς θα νικήσετε μόνιμα την ανιούσα υγρασία;
Υπάρχουν ακόμα παραδοσιακές μέθοδοι στην αγορά, κυρίως μηχανικές ή φυσικές, που επιλύουν το πρόβλημα μόνο εν μέρει και όχι από τη ρίζα του. Η λύση στο πρόβλημα δεν πρέπει να γίνεται παρεμβαίνοντας στην υγρασία που έχει ήδη σχηματιστεί στους τοίχους, αλλά εμποδίζοντας την άνοδο της από το έδαφος.
Πώς μπορεί να γίνει; Απλά σταματώντας τη ροή του! Μέσω της μεθόδου της ηλεκτροφυσικής αφύγρανσης, είναι δυνατόν να μπλοκαριστεί η φυσική διαδικασία της ανόδου της υγρασίας, σύμφωνα με την οποία τα μόρια του νερού ανεβαίνουν από το έδαφος μέσα στη δομή του τοίχου.
Η ηλεκτροφυσική αφύγρανση είναι ικανή να δημιουργήσει ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο μέσα στους τοίχους και να αλληλεπιδράσει με τα μόρια του νερού, αποτρέποντας την άνοδό τους.
Η λύση ονομάζεται Humitech
Σε αντίθεση με τις μηχανικές και χημικές μεθόδους, η ηλεκτροφυσική αφύγρανση είναι σίγουρα μη επεμβατική, δεν απαιτεί επέμβαση στους τοίχους και εγγυάται την ολική εξαφάνιση της υγρασίας.
Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο είναι σε θέση να αποτρέψει τα μόρια του νερού να αναδυθούν από το έδαφος. Αυτό το πεδίο παράγεται από μια συσκευή που επιτρέπει την αναστροφή της διαδρομής υγρασίας και έτσι την κάνει να επιστρέψει προς το έδαφος.
Ο εξοπλισμός ονομάζεται Humitech, μια μικρή αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική συσκευή
Η Humitech είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που δίνει άριστα αποτελέσματα σε κάθε τύπο τοίχου, επιτρέποντας μόνιμη αφύγρανση και στέγνωμα. Μία συσκευή είναι κατάλληλη για την αφύγρανση επιφανειών έως και 240 m2.


Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΥΣΗ
αντιμετώπισης της ανοδικής υγρασίας



HUMITECH από την Infratech

για Θεσσαλονίκη & Β. Ελλάδα
6947 380024
tassiadis@yahoo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου