Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

HUMITECH_Υγρασία: οι 4 πιο συνηθισμένοι τύποι (4)


4. Υγρασία διείσδυσης
Η υγρασία διείσδυσης, δεν πρέπει να συγχέεται με την ανιούσα υγρασία, μπορεί να είναι διαφορετικών τύπων:
• από το ανάχωμα
• Πλευρική
• κλίσης με πίεση
• για θραύση συστημάτων, σωλήνων κτλ.


Προέρχεται από την παρουσία νερού στο έδαφος σε επαφή με τα εξωτερικά τοιχώματα του υπογείου δαπέδου ή επηρεάζει τα δωμάτια που βρίσκονται στο ισόγειο και για τα οποία η έκθεση στη βροχή είναι υψηλή. Μπορεί επίσης η υγρασία να είναι στα εσωτερικά τοιχώματα ή στα ταβάνια και εγκαθίσταται στην επιφάνεια λόγω ρωγμών ή διαρροών σε υδραυλικούς σωλήνες ή συστήματα.
Αν αποκλείσουμε την τελευταία περίπτωση, η υγρασία διείσδυσης προέρχεται κυρίως από την προβληματική στεγανοποίηση των τειχών.


Η παρουσία της προκαλεί μαύρες κηλίδες στους τοίχους και ακολουθεί ο σχηματισμός της μούχλας, με εμφανή ζημιά στους τοίχους και επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.
Τι δεν πρέπει να γίνει
Για να λυθεί το πρόβλημα, συχνά διορθώνουμε την ζημιά τοποθετώντας μονωτικά υλικά που απομονώνουν τα εξωτερικά τοιχώματα και έτσι τα αποτρέπει από την "αναπνοή".
Με αυτόν τον τρόπο, το πρόβλημα δεν λύνεται, αλλά απλώς καλύπτεται και, με την πάροδο του χρόνου δημιουργείτε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά.
Τι πρέπει να γίνει
Για να εξαλείψουμε την υγρασία, ό,τι κι αν είναι, πρέπει να παρέμβουμε στη ρίζα του προβλήματος, εμποδίζοντας την επανεμφάνιση του στο μέλλον.
Οι λύσεις
Πώς να νικήσει την αυξανόμενη υγρασία/υγρασία
Για να νικήσετε το πρόβλημα της ανιούσας υγρασίας υπάρχει μια τεχνολογία που ονομάζεται αφύγρανση ηλεκτρόσμωσης, η οποία δημιουργεί ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο μέσα στους τοίχους και αλληλεπιδρά με τα μόρια του νερού, εμποδίζοντας τους να ανεβαίνουν στους τοίχους και να απωθεί το νερό στο έδαφος.
Το Humitech είναι μια πιστοποιημένη από την ΕΕ συσκευή που παρέχει αφύγρανση ηλεκτρόσμωσης με μια τεχνολογία παλμών πολλαπλών συχνοτήτων ικανή να ξεπεράσει το 100% του προβλήματος της τριχοειδούς ανόδου της υγρασίας σε όλους τους τύπους τοίχων, επιτρέποντας αφύγρανση και μόνιμη ξήρανση των τοίχων.



Πώς να νικήσετε την παρουσία της υγρασίας συμπύκνωσης
Σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες είναι απαραίτητο να μεταφερθεί η υγρασία που υπάρχει στα δωμάτια από μέσα προς τα έξω ή σε περιπτώσεις που θέλουμε το επίπεδο υγρασίας περίπου στο 55%, είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε μικροσφαιρική κεραμική μπογιά.
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για τη βελτίωση της υγρασίας στα δωμάτια είναι να αερίζονται συχνά. Η λειτουργία αερισμού μέσω της χειροκίνητης δράσης του ανοίγματος των παραθύρων μπορεί να λύσει το πρόβλημα, αλλά προκαλεί απώλεια θερμότητας, η οποία το χειμώνα δεν συμφέρει οικονομικά.
Για το λόγο αυτό, δημιουργήθηκαν ελεγχόμενα μηχανολογικά συστήματα εξαερισμού, τα οποία μόνα τους διαχειρίζονται την ανταλλαγή αέρα μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού ενός περιβάλλοντος. Υπάρχουν πολλά ελεγχόμενα μηχανικά συστήματα εξαερισμού στην αγορά που εγγυώνται την ανταλλαγή του αέρα και την ίδια στιγμή ανάκτησης θερμότητας, αποφεύγοντας έτσι οποιαδήποτε απώλεια θερμότητας.
Σε περίπτωση μόλυνσης από μούχλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικά προϊόντα κατά της μούχλας, έτσι ώστε να απολυμανθούν όλες οι αόρατες μολύνσεις και να προληφθεί η επανεμφάνιση μούχλας.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΥΣΗ
αντιμετώπισης της ανοδικής υγρασίας



HUMITECH
για Θεσσαλονίκη & Β. Ελλάδα
6947 380024
tassiadis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου